Normal_9923

GRONINGEN - Op dinsdagochtend 27 maart houdt de Institution of Fire Engineers (IFE) Nederland haar jaarvergadering bij de Hanzehogeschool Groningen, gevolgd door een seminar. De volgende dag vindt de workshop ‘Fire Safety Engineering in hoogbouw' plaats.

IFE Nederland is onderdeel van the Institution of Fire Engineers, een internationaal netwerk van professionals op het gebied van Fire Safety Engineering met meer dan 12.000 leden en afdelingen in 40 landen. De Nederlandse afdeling is gestart op initiatief van docenten, studenten en partners van de specialisatie Fire Safety Engineering van de Hanzehogeschool Groningen.

Het doel van beide dagen is een brug te slaan tussen fire safety engineering en de energie-industrie. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat bouwvoorschriften en wettelijke bepalingen vooral gericht zijn op de veiligheid van mensen, terwijl andere aspecten van industriële brandveiligheid onderbelicht blijven.

De jaarvergadering start dinsdagochtend met als thema energieopwekking, energietransitie en de daarmee samenhangende risico's van brand. Het seminar 's middags is georganiseerd in nauwe samenwerking met het Instituut voor Engineering van de Hanzehogeschool Groningen. De hoofdspreker is Professor José Torero van the University of Edinburgh, daarnaast spreken deskundigen uit het werkveld van industrie en brandveiligheid.

© Nationale Onderwijsgids/ Martijn van Noppen