MboRijnland, Hogeschool Leiden en het LUMC werken samen in een LC

Zestig studenten van mbo en hbo Verpleegkunde starten in september met een innovatieve Learning Community in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). MboRijnland, Hogeschool Leiden en het LUMC gaan krachtiger samenwerken. Dat meldt mboRijnland.

De Learning Community (LC) zorgt voor een leer- en werkomgeving waar mbo- en hbo-verpleegkundestudenten intensief samenwerken met professionals in de zorg binnen het LUMC. Studenten en zorgmedewerkers zullen tijdens de LC meer samenwerken aan zorginnovaties en onderzoek. Duurzaam opleiden staat hoog in het vaandel. De kwaliteit van verpleegkundig onderwijs en zorgverlening moet door deze samenwerking een flinke boost krijgen.

Samenwerking 

“Onze studenten Verpleegkunde krijgen een unieke kans door de samenwerking met het LUMC en Hogeschool Leiden”, aldus Irene van Duijn-Terpstra, onderwijskundig teamleider opleiding Verpleegkundige mboRijnland. De studenten lopen er stage en leren van de ervaren professionals in de zorg. Uitval van studenten hopen we door middel van deze samenwerking ook te verminderen, zo stelt Van Duijn-Terpstra.

Onderwijsbijeenkomsten 

Praktijkopleiders van het LUMC en docenten van mboRijnland en Hogeschool Leiden laten studenten en zorgmedewerkers van elkaar leren tijdens speciale onderwijsbijeenkomsten. Ethische dilemma’s en zorgvernieuwingen worden besproken met studenten, docenten en professional tijdens de bijeenkomsten. De kennis die ze opdoen tijdens de sessies kunnen ze meteen gebruiken in de praktijk, aldus Karin Klein, docent en hoofd Bureau Praktijkleren Hogeschool Leiden.

Startbijeenkomst 

Studenten, praktijkopleiders, coaches, docenten en teamleiders zijn aanwezig tijdens de startbijeenkomst in september.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk