Koningin Máxima bezoekt Stichting 'Door het Geluid' met studenten

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt maandagmiddag 2 september Stichting ‘Door het Geluid’ in Leiden. ‘Door het Geluid’ streeft naar een maatschappelijke verandering waarin mentale gezondheid open besproken wordt en waarin studenten handelingsperspectieven hebben om mentale uitdagingen, zowel bij zichzelf als bij medestudenten, aan te pakken. Dat meldt de Rijksoverheid. 

Stichting 'Door het Geluid' faciliteert workshops op onderwijsinstellingen en bij studie-, sport- en studentenverenigingen, speciaal voor en door studenten. In deze workshops bespreken studenten casuïstiek uit het studentenleven. Ze leren hoe ze hun eigen welzijn en dat van hun medestudenten kunnen bevorderen en ontdekken waar ze hulp kunnen krijgen als dat nodig is. De studenten van Stichting 'Door het Geluid' zijn opgeleid om deze workshops zelfstandig te faciliteren. De stichting werkt nauw samen met MIND Us en wordt gerund door 85 studenten verdeeld over zeven studentensteden.

Welzijn van studenten in Leiden 

Koningin Máxima gaat met vertegenwoordigers van de gemeente, onderwijsinstellingen en studentenverenigingen in gesprek over hun onderlinge samenwerking om het welzijn van studenten in Leiden te verbeteren. De gemeente vervult een leidende rol en dient als voorbeeld voor andere gemeentes daar waar het studentenwelzijn betreft. Aansluitend neemt zij samen met diverse studenten deel aan een workshop van ‘Door het Geluid’. Tot slot vertellen diverse studentambassadeurs van de stichting over hun ervaringen.

Koningin Máxima is erevoorzitter van Stichting MIND Us. MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is.

Door: Nationale Onderwijsgids