Hogeschool Utrecht neemt afstand van uitspraken 'gezondheidsinfluencer'

Hogeschool Utrecht (HU) distantieert zich van de uitspraken van een oprichter van een bedrijf tijdens een cursus voor docenten. Een van de oprichters van Werk Atleet, die dinsdag 20 augustus kwam spreken over vitaliteit en werkstress, verspreidt online onjuiste informatie. De hogeschool kreeg dan ook flink wat kritiek over deze cursus met deze bepaalde spreker. Dat meldt RTV Utrecht.

De onderwijsinstelling distantieert zich dan ook van de uitspraken van deze persoon. De hogeschool zegt in een verklaring niet te weten welke ideeën de oprichters van Werk Atleet hebben.

HU staat wel achter het verhaal van Werk Atleet 

Een woordvoerder van de HU legt uit dat ze achter het verhaal staan van Werk Atleet, “maar we nemen afstand van de andere meningen zoals anti-vaccinatie en de medische adviezen zonder bewijs.”

Gezonde werknemers 

De cursus voor docenten van de opleiding verpleegkunde had het thema gezonde werknemers. Volgens de woordvoerder van de HU ging het vooral over werkvitaliteit. “Het ging voornamelijk over hoe je het beste aan je werkdag kan beginnen en dat je zonder stress het beste presteert.”

Dat de HU uitgerekend dit bedrijf heeft uitgenodigd terwijl ze na een aantal klikken op internet beter hadden moeten weten, is volgens de woordvoerder zo klaar als een klontje. “Er is alleen naar Werk Atleet gekeken, niet naar de oprichters.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk