BSO bevestigt wolvenbeet kind in Leusden: 'Medewerker was erbij'

Het kind dat dinsdag op een landgoed bij Leusden een wolf tegenkwam, is door het dier gebeten, meldt de buitenschoolse opvang (bso) Vrijland Amersfoort. "De medewerker die tijdens de gebeurtenis direct naast het meisje stond, heeft verklaard dat ze de wolf in de zij van het kind heeft zien bijten", schrijft de organisatie.

"Het was een zeer korte beet in de zij van het meisje, de wolf heeft niet doorgebeten en liet het meisje direct los, waarna zij viel", verklaart de bso verder. Het kind heeft lichte verwondingen. Met het meisje gaat het volgens de bso goed.

Het meisje was dinsdag met de bso op landgoed Den Treek, bij de Utrechtse Heuvelrug. Wat er precies tussen het kind en de wolf is gebeurd, wordt nog onderzocht door de politie. Of ze was gebeten, was dus ook nog niet duidelijk. Maar volgens de bso hebben ook de ouders van het meisje bevestigd dat het om een beet gaat. Dat het inderdaad om een confrontatie met een wolf ging, bevestigde de provincie Utrecht eerder op woensdag al wel.

Onderzoek

Met alle betrokkenen gaat het inmiddels goed, meldt de bso woensdag. "Iedereen is geschrokken, maar maakt het naar omstandigheden goed."

Vrijland Amersfoort zegt dat is meegewerkt aan het onderzoek door wolvenexperts en de politie. Ook heeft de politie volgens de bso het gezin gehoord en is de kleding van het meisje meegenomen voor sporenonderzoek. De provincie laat alleen weten dat de politie de zaak nog in onderzoek heeft.

Aangelijnd hondje

De provincie adviseert mensen om het landgoed voorlopig te mijden. De opvang bezoekt deze zomer alleen nog natuurspeeltuinen en "gebieden waar de wolf niet is gesignaleerd".

Bij Leusden werd kortgeleden ook een aangelijnd hondje aangevallen door een wolf. Het ging volgens de provincie om natuurlijk gedrag van een wolf met welpen. Het hondje is niet meer teruggevonden.

Door: ANP