Normal_woman-police-officer-on-street-full-length-portrai-2023-11-27-04-49-23-utc

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft een 61-jarige man uit Dordrecht opgepakt op verdenking van oplichting en valsheid in geschrifte. De man wordt ervan beschuldigd anderen te hebben geholpen bij het onterecht aanvragen van kinderopvangtoeslag. Dit meldt RTL.

De verdachte diende, tegen betaling, namens andere mensen aanvragen voor kinderopvangtoeslag in bij de Dienst Toeslagen van de Belastingdienst. Hierbij maakte hij gebruik van hun DigiD-gegevens. Uit het onderzoek blijkt dat de betrokkenen geen recht hadden op de toeslag omdat hun kinderen niet stonden ingeschreven bij de opgegeven kinderopvangorganisatie.

Huiszoeking en inbeslagname

De FIOD heeft de woning van de man doorzocht. Tijdens de huiszoeking zijn zijn administratie, laptop en telefoon in beslag genomen voor verder onderzoek.

Aandacht voor strafbaarheid

De FIOD benadrukt dat het onterecht aanvragen van kinderopvangtoeslag strafbaar is. Voor informatie over de voorwaarden waaraan moet worden voldaan bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag, kun je hier verder lezen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer