Kinderopvang en basisscholen nemen maatregelen na melding kinderlokker

Een basisschool op Walcheren heeft opnieuw een waarschuwing afgegeven omdat er een kinderlokker zou zijn gesignaleerd. Dat is al de derde keer dit jaar. Scholen in Middelburg hadden al te maken met verschillende vervelende gebeurtenissen. Nu is een kind in Zoutelande door een man met snoepjes aangesproken. Scholen en Kinderopvang Walcheren hebben de nodige maatregelen getroffen. Dat meldt PZC.

Woensdagmiddag 18 september werd een kind aangesproken op het bospad nabij het Olmenlaantje in Zoutelande. De man gaf aan dat hij nog meer snoepjes in de bus had liggen, maar het kind ging daar niet op in en is gelijk naar huis gegaan. Het kind zit op basisschool ’t Paalhoofd. De directeur van de basisschool heeft meteen alle scholen in de gemeente en Kinderopvang Walcheren op de hoogte gebracht.

Kinderlokker 

Twee basisscholen in Middelburg hadden dit jaar ook al last van een kinderlokker. Een leerling van de Cypressenhof in Middelburg-Zuid is eind augustus door een man aangesproken vanuit een witte bus met geblindeerde ramen. Het Talent in Klarenbeek had in maart van dit jaar last van zo’n zelfde soort gebeurtenis.

Uitleg geven 

Alle ouders van de verschillende basisscholen zijn geïnformeerd over het voorval. Er is gevraagd om aan de kinderen uit te leggen wat er gaande is. Ook is het belangrijk dat kinderen weten dat ze geen snoepjes moeten aannemen van vreemde mensen. Op de scholen zelf is het voorval ook besproken met kinderen van groep 3 tot en met groep 8.

Niet zonder toezicht naar buiten 

Kinderopvang Walcheren neemt andere maatregelen. Alle buitenschoolse opvang locaties laten de kinderen twee weken niet zonder toezicht buitenspelen. Een pedagogisch medewerker houdt de buitenspelende kinderen nauwlettend in de gaten.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk