Normal_knotwilgen_groen_groenvoorziening

TRI Groei in Groen start komend schooljaar met een tweejarige avondopleiding Natuur en groene ruimte op mbo 4-niveau. De opleiding wordt aangeboden op afdeling Zuid van de onderwijsorganisatie. Dit meldt Groenonderwijs.nl.

Volgens TRI bestaat er behoefte bij hoveniers en groenvoorzieners met niveau 3 om zich naast hun werk verder te ontwikkelen en zo hun toekomstmogelijkheden te vergroten. Daarom start de organisatie met de opleiding tijdens de wintermaanden en in de avonduren.

De opleiding wordt gegeven door vakmensen van het TRI samenwerkingsverband Groei in Groen (voorheen GOA). In het samenwerkingsverband werken agrarisch opleidingscentra (aoc's) samen met groenbedrijven, gemeentelijke groendiensten en boomteeltbedrijven.

De opleiding gaat in op nieuwe competenties die onder meer vanwege maatschappelijke ontwikkelingen en de economische crisis steeds meer van groenpersoneel gevraagd worden. Leidinggeven en gesprekstechnieken worden steeds belangrijker. Ook nieuwe trends, zakelijk netwerken en de toepassing van sociale medio komen in de opleiding aan bod.

De avondopleiding wordt gegeven in modules van 28 avonden tussen december en maart. Elke module wordt afgesloten met een toets. Daarnaast zijn er praktijkdagen. Het tweede jaar wordt afgesloten met een proeve van bekwaamheid.

© Nationale Onderwijsgids