Normal_business-team-working-in-a-start-up-office-2023-11-27-04-57-54-utc

Onderzoeksdocent Nellie Klaassen, werkzaam bij mboRijnland, heeft een Comenius beurs van €50.000 ontvangen van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO). Dit is een belangrijke stap voor het mbo-onderwijs, aangezien de beurs voor onderwijsinnovatie eerder alleen beschikbaar was voor het hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs. Nu kunnen ook mbo-instellingen aanspraak maken op deze financiering. Zo meldt RTV Midden Holland.

Klaassen heeft een innovatief project ontwikkeld dat zich richt op de professionele beroepshouding van mbo-verpleegkundigen en verzorgenden. Désirée Bierlaagh, werkzaam bij het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Welzijn en Zorg, heeft ook bijgedragen aan dit project. De lessenreeks “Stevig leren staan als mbo-verpleegkundige en verzorgende” zal worden geïntegreerd in mbo-opleidingen voor verpleegkundigen.

Projectdetails en looptijd

Dit project, dat loopt van september 2024 tot februari 2026, biedt nieuwe kansen voor onderwijsinnovatie binnen het mbo. Het initiatief van Klaassen en Bierlaagh beoogt de professionele ontwikkeling van mbo-verpleegkundigen en verzorgenden te versterken, wat een aanzienlijke impact kan hebben op de kwaliteit van de zorgopleidingen en de beroepshouding van toekomstige zorgverleners.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer