Normal_male-artisans-creating-wooden-furniture-in-worksho-2024-05-11-01-17-07-utc

Jort Rommel uit Limmen heeft zich gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap meubelmaken voor mbo-studenten. Hij volgt de opleiding Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer aan het Horizon College in Heerhugowaard. Het prestigieuze kampioenschap, WorldSkills, vindt plaats van 10 tot en met 15 september in de Franse stad Lyon. Dit meldt Rodi.nl.

De talentvolle Jort, die in maart Nederlands kampioen meubelmaken werd, is volop aan het trainen voor het wereldkampioenschap. In het praktijklokaal van de meubelmakers op het Horizon College bereidt hij zich intensief voor. "Ik moet minimaal 280 uur trainen om mee te mogen doen aan het wereldkampioenschap," vertelt Jort. "Dat doe ik op school en ik heb twee dagen buiten school getraind met een machine die ook op het WK wordt gebruikt. Ik hoop natuurlijk dat ik zo hoog mogelijk eindig, maar ik weet nog niet hoe goed de andere studenten zijn. Dus dat is afwachten."

Wereldwijde competitie

Tijdens het wereldkampioenschap voor mbo-studenten strijden circa 1600 jonge vakmensen uit zestig landen in verschillende vakgebieden om de titel van beste vakman of vakvrouw ter wereld. Jort maakt deel uit van Team Netherlands en zal Nederland vertegenwoordigen in Lyon.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer