Normal_medical-students-practicing-cpr-on-a-baby-mannequi-2024-06-13-16-57-01-utc

De WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep), een toonaangevende zorgorganisatie in West-Friesland, heeft in samenwerking met het Horizon College, binnenkort bekend als Talland College, een innovatief en toegankelijk opleidingstraject gelanceerd. Dit traject stoomt studenten in slechts één jaar klaar om aan de slag te gaan als begeleider in de ouderenzorg of gehandicaptenzorg. Dit meldt nieuwsuitwestfriesland.nl.

Het unieke opleidingstraject biedt kandidaten zonder achtergrond in de zorg de kans om snel en praktijkgericht opgeleid te worden. Studenten kunnen na een jaar praktijkervaring kiezen om door te gaan voor een landelijk erkend mbo3-diploma Verzorgende IG, wat mogelijk is met een extra BBL-jaar aan het Horizon College.

Samenwerking tussen WLGroep en Horizon College

De samenwerking tussen WLGroep en het Horizon College is een voorbeeld van hoe onderwijs en zorginstellingen kunnen integreren om de kwaliteit van zorgonderwijs te verhogen. WLGroep biedt de praktijktrainingen en -cursussen, terwijl het Horizon College de theoretische ondersteuning en de verdere begeleiding van de BBL-opleiding verzorgt.

Programmastructuur

Het programma start met een door WLGroep gefinancierde éénjarige praktijkopleiding, waarbij studenten opgeleid worden tot begeleider op mbo3-niveau. Na dit jaar kunnen zij kiezen om door te stromen naar het BBL-traject, waar zij de benodigde vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap zullen volgen om het diploma Verzorgende IG te behalen.

Aanmelding en toekomstperspectief

De eerste groep van 20 studenten start in september. Elke succesvolle deelnemer krijgt na afronding van de opleiding een baancontract aangeboden bij WLGroep. Dit initiatief biedt niet alleen nieuwe carrièrekansen, maar draagt ook bij aan het oplossen van het personeelstekort in de zorg.

Voor meer informatie over het nieuwe opleidingstraject en aanmeldingsprocedures, kunnen geïnteresseerden terecht op de website van de WLGroep.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer