Voor het derde jaar op een rij organiseert de Landelijke Studentenvakbond in samenwerking met ScienceGuide de hoger onderwijs scriptieprijs. Een prijs die speciale aandacht vestigt op studenten (hbo/wo) die dit jaar een opmerkelijke en relevante scriptie hebben geschreven over het hoger onderwijs. Dit meldt de LSVb.
NOG
LSVb organiseert weer scriptieprijs voor beste scriptie over hoger onderwijs
-Elk jaar doen er talloze studenten onderzoek naar het hoger onderwijs. Bijvoorbeeld naar de effecten van digitalisering, naar hoe het lerarenvak weer populair gemaakt kan worden of naar de vraag waarom studenten kampen met psychische klachten. Helaas verdwijnt veel uitstekend onderzoek na beoordeling door de scriptiebegeleider in de la. Dat vindt de LSVb doodzonde en daarom bieden we ook dit jaar weer een podium aan de beste scripties over het hoger onderwijs en de wetenschap.
Eerdere winnaars van de scriptieprijs zijn Toske Andreoli en Yvonne Rouwhorst. Toske schreef haar scriptie over psychische klachten onder studenten en de vraag wat instellingen en de overheid hier aan kunnen doen. Yvonne deed onderzoek naar de criteria die opleidingen gebruiken voor decentrale selectie, en kwam erachter dat veel opleidingen eigenlijk niet weten wie ze willen selecteren. Beiden kregen een uitnodiging van de minister om hierover door te praten en hun onderzoek was veelbesproken.
Studenten kunnen voor 20 december hun scriptie sturen naar scriptieprijs@lsvb.nl. Meer informatie over voorwaarden en criteria zijn te vinden op www.lsvb.nl/scriptieprijs. De jury nomineert drie inzendingen op basis van de samenvatting van je scriptie. De genomineerden worden in januari bekend gemaakt. Uit deze drie scripties kiest de jury de uiteindelijke winnaar.
De scriptieprijs wordt uitgereikt tijdens het Onderwijscafé, een evenement georganiseerd door de LSVb met de VVD, dat plaatsvindt in de Eerste Kamer. Hier gaan verschillende politieke partijen, studentenorganisaties en professionals uit het vakgebied in debat over verschillende stellingen over ons hoger onderwijs en wetenschap.
Door: Nationale Onderwijsgids