Vijf studenten van Hogeschool InHolland te Alkmaar hebben voor het project Jong Ondernemen een nieuw idee bedacht. De studenten hebben de Snijmaat, een ergonomische oplossing voor in de keuken, ontwikkeld. De Snijmaat biedt de kok de mogelijkheid om op zijn eigen hoogte te werken. Dat meldt de RestaurantKrant.
De Snijmaat is een snijplank verhoger en deze kan je verstellen tot zeven verschillende hoogtes. Iedere snijplank kan erop gezet worden en ook is er de mogelijkheid om gastronoombakken erop te zetten.
Bobby Rust
De studenten hebben gevraagd of chef-kok Bobby Rust de Snijmaat als eerste wilde testen. Rust was erg positief over de Snijmaat.
Ergonomische en gezonde toekomst
De studenten willen zorgen voor een ergonomische en gezonde toekomst in de keuken en daarvoor is de Snijmaat uitermate geschikt. Meer informatie over de Snijmaat vind je hier.
Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk