Onderwijscampus mag mogelijk AV Attila en Tennis Club Stappegoor verwelkomen

De atletiekaccommodatie van AV Attila en de tennisvelden van Tennis Club Stappegoor, die nu in Willemsbuiten liggen, verplaatsen mogelijk naar de onderwijscampus. Hierdoor ontstaat een Sport- en Onderwijscampus in Stappegoor. Deze ontwikkeling biedt ruimte voor een nieuw wijkpark en woningbouw tussen Willemsbuiten en Willemskwartier. Dat meldt de gemeente Tilburg. 

Het college heeft besloten om voor beide locaties een stedenbouwkundig plan te maken om de haalbaarheid verder te onderzoeken. Het besluit van het college komt na verschillende onderzoeken en ontwerpsessies die samen met betrokken partijen in het gebied zijn uitgevoerd. Hieruit bleek dat de verplaatsing van de atletiekaccommodatie en tennisvelden naar de onderwijscampus voor alle betrokken partijen als de beste oplossing wordt gezien.  

Fontys vertrekt mogelijk 

De Sport- onderwijscampus kan ontstaan doordat Fontys mogelijk enkele gebouwen op de onderwijscampus verlaat vanwege een daling in het aantal studenten. Ook de huurder van de Intratuin wil meewerken aan een verplaatsing van het tuincentrum naar een perceel ten zuiden van de huidige locatie.

Voordelen voor Stappegoor 

Volgens projectwethouder Yusuf Çelik heeft de komst van de Sport- en onderwijscampus verschillende voordelen voor het gebied Stappegoor. “De keuze voor een Sport- en onderwijscampus biedt diverse kansen voor de gehele gebiedsontwikkeling Stappegoor en daarbuiten. Zo biedt de verplaatsing van de atletiek en tennisaccommodaties beide verenigingen meer ruimte en mogelijkheden en schept het bovendien ruimte voor het aanleggen van een groot wijkpark en nieuwe appartementen in het gebied tussen Willemsbuiten en Willemskwartier.”

Ook wethouder Maarten van Asten (Sport) ziet volop kansen voor het gebied en de betrokken partijen. “Op de Sport- en onderwijscampus is ruimte om de wensen van AV Attila voor een nieuwe atletiekbaan en mogelijk ook een indoorbaan, in vervulling te laten gaan. Onderwijsinstellingen kunnen ook gebruik maken van de faciliteiten, en jeugd uit de omgeving wordt nog meer uitgedaagd om voor atletiek te kiezen. Al met al een mooie ontwikkeling voor dit gebied!”  

Stedenbouwkundig plan 

Komend half jaar maakt de gemeente samen met de betrokken partijen uit het gebied een stedenbouwkundig plan voor de twee locaties: 1) het wijkpark met naastgelegen appartementen en 2) de Sport- en onderwijscampus. We houden hierbij rekening met de afhankelijkheden tussen de twee plannen, zodat de atletiek- en tennisvereniging kunnen verhuizen en er aansluitend woningbouw kan plaatsvinden.

Door: Nationale Onderwijsgids