Kunstschool AKI doet aangifte van bedreiging en blijft nog even gesloten

Kunstacademie AKI doet aangifte van bedreiging. De hogeschool sloot dinsdag 8 oktober vanwege een bedreiging aan het adres van de school. Studenten en medewerkers moesten het gebouw verlaten. Donderdag 10 oktober gaat de school weer open. Dat meldt de Gelderlander.

Woordvoerder van AKI, Marieke de Boer, wil niet zeggen om wat voor een dreiging het ging. Er zou een molotovcocktail in een container zijn gelegd. De Boer kan dit gerucht niet ontkennen, maar ook niet bevestigen.

Advies om te sluiten 

Er ontstond wat verwarring toen de AKI uiteindelijk de deuren sloot. De hogeschool liet op haar website weten dat de politie het advies had gegeven om tot sluiting over te gaan. Volgens de politie klopt dit niet. Ze waren wel ter plaatse, maar zagen geen aanleiding voor een sluiting.

De vraag is nu waarom de school dicht ging en gesloten blijft. De Boer zegt daarover dat er een gesprek met de politie is geweest en dat zij aangaven dat het een bedreiging richting de school was. Het College van Bestuur heeft uiteindelijk besloten om de school te sluiten.

Heropenen

Het managementteam en het College van Bestuur besluiten woensdag 9 oktober wat er moet gebeuren om een dag later weer open te kunnen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk