Kunstacademie AKI is na BOOS en molotovcocktail wel klaar met aandacht

Voor kunstacademie AKI ArtEZ uit Enschede waren het bijzondere maanden. Eerst kwam Tim Hofman op bezoek voor zijn programma BOOS en dinsdag 8 oktober lag er een molotovcocktail tegen de muur. Dat meldt RTV Oost.

Zelfs de agenten die ter plaatse kwamen, dachten dat de molotovcocktail echt was.  Echter, een student had deze gemaakt voor een filmproject. De gevolgen waren groot, want de school moest dicht. Directeur Nicoline Loeper geeft aan dat het college van bestuur de knoop doorhakte.

Niet meteen vertellen wat er is 

Volgens Loeper was er een goede reden om lange tijd niet te vertellen waarom de school sloot. “Het is namelijk protocol om tijdens de ontruiming niet meteen te zeggen wat er aan de hand is. Toen uiteindelijk gesproken werd over een mogelijke molotovcocktail kwam dit ook bij de desbetreffende student terecht.”

Student heeft zich gemeld 

De student nam woensdag 9 oktober meteen contact op met de studieloopbaanbegeleider en die nam weer contact op met de directie. Studenten en medewerkers zijn geen moment in onveiligheid gebracht,

Dat de student zich gemeld heeft vindt Loeper dapper. De student is volgens de studieloopbaanadviseur erg geschrokken. De persoon is kwestie had zich niet gerealiseerd dat dit een grote impact op de school kon hebben.

Bewustwording 

De hogeschool is inmiddels weer open. Als een student voortaan iets maakt wat gevolgen kan hebben, moet een docent of de conciërge dat weten. Studenten moeten zich daar bewuster van zijn en dat is dan ook gelijk een taak voor leidinggevenden, zo stelt Loeper.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk