Normal_kinderopvang_jongen_verf_handen_met_verf

Vier organisaties in de kinderopvangsector lanceren vandaag ‘de Kinderopvang TALKshow’. Met dit praatprogramma willen zij studenten, pedagogisch professionals en iedereen die in de kinderopvang wil werken informeren over het vak van de pedagogisch professional. Dit meldt BOinK, een van de organisatoren. 

Denise Rondeel, winnaar van de Verkiezing Pedagogisch Professional van het Jaar zit vandaag aan tafel en vertelt over wat er volgens haar zo mooi is aan het werken in de kinderopvang. Naast Rondeel, nemen ook ouders van kinderen op de opvang plaats aan tafel. Onderwerp van gesprek is onder meer de kinderopvang als mini-samenleving en worden vragen gesteld over het bevorderen van diversiteit in de opleiding en de kinderopvangbranche.

Tafelgasten 

Tot slot neemt ook pedagoog en docent Kirsten Nøh plaats aan tafel om te praten over de kinderopvang in Denemarken. Pedagogisch professional Inge Verhagen praat over inclusieve kinderopvang, Ivo Hougardy over mannen in de kinderopvang, neemt beleidsmedewerker Floor de Jong van BOink deel en komen er meer pedagogisch professionals aan het woord.

De eerste aflevering van de Kinderopvang TALKshow is hier te bekijken.

Beroepsvereniging voor pedagogisch professionals in de kinderopvang (PPINK) Brancheorganisatie Kinderopvang (BK), Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) en Belangenvereniging Ouders in Kinderopvang (BOinK) zijn de initiatiefnemers.

Door: Nationale Onderwijsgids