Getroffen gezinnen toeslagenaffaire werken aan herstel tijdens retreat

 YES & you, onder leiding van Jessica Badloe, lanceert in samenwerking met Montgó Lifestyle een nieuw initiatief: het ‘Nieuwe start: samen sterk deze Kerst’ retreat. Dit retreat, speciaal ontworpen voor gezinnen die zijn benadeeld door de toeslagenaffaire, biedt de kans om in een veilige, serene omgeving aan herstel te werken. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door overheidssteun, waardoor deelname voor getroffen gezinnen mogelijk is. Het retreat is beschikbaar op basis van gemeentelijke verwijzing en sluit aan bij het persoonlijke herstelplan van de deelnemers. Dat meldt Yes & you B.V.

Jessica Badloe, oprichter van YES & you en zelf benadeeld in de toeslagenaffaire, benadrukt het belang van dit retreat: "Het onrecht dat velen van ons hebben ervaren, heeft diepe sporen nagelaten. Toch is het mogelijk om deze pijn om te zetten in kracht en nieuwe mogelijkheden. Dit retreat gaat niet over slachtofferschap, maar over veerkracht, vooruitgang, en het terugpakken van de regie over je eigen leven."

Retreat 

Rogier Buningh, oprichter van Montgó Lifestyle en ervaringsdeskundige op het gebied van trauma, licht toe: “Bij Montgó Lifestyle draait het om het creëren van een veilige ruimte waar mensen zichzelf kunnen herontdekken en herstellen. Dit retreat biedt gezinnen de mogelijkheid om in een serene omgeving los te komen van de dagelijkse hectiek en in alle rust te werken aan hun herstel.”

Behandeling 

De behandeling omvat therapieën zoals mindfulness, gezinscoaching en emotionele begeleiding, die allemaal gericht zijn op het herstellen van balans en het stimuleren van persoonlijke groei.

YES & you heeft een breed netwerk binnen de zorg en maatschappelijke organisaties, wat dit retreat mogelijk maakt. Montgó Lifestyle biedt, vanuit hun locatie in Spanje, een holistische en effectieve benadering van herstel waarbij zowel lichaam als geest centraal staan. De samenwerking tussen YES & you en Montgó Lifestyle biedt gezinnen kans op diepgaand herstel en duurzame verandering.

Overheidssubsidies 

Voor aanmelding voor het retreat is een verwijzing van de gemeente noodzakelijk. Het retreat moet aansluiten bij het plan van aanpak gericht op herstel. Wanneer de deelnemer bereid is een commitment aan te gaan en de gemeente instemt, kan er worden overgegaan tot het inplannen van een kennismakingsgesprek. Het retreat wordt mogelijk gemaakt door overheidssubsidies, zodat gedupeerde gezinnen van de toeslagenaffaire kunnen deelnemen. Aanmelden kan via info@yes-you.nl of de website van YES & you, waar meer informatie beschikbaar is.

Door: Nationale Onderwijsgids