Over biologische en neuropsychologische factoren in talentontwikkeling, leren en gedrag
Leg uw oor te luister bij de wetenschap en reken af met neuromythen en andere fabeltjes.
De neurowetenschap is één van de snelst groeiende wetenschappen van de afgelopen jaren. In sneltreinvaart wordt er steeds meer bekend over de werking van het brein en het functioneren van mensen. En daarmee komt er spectaculaire kennis bovendrijven over talent, leren, creativiteit, het geheugen, ontwikkelingsstoornissen en de wisselwerking tussen docent en student. Maar ook is er steeds meer onderzoek naar het effect van moderne technologie op de werking van ons brein, iPad-scholen en multitasken.
En deze kennis is essentieel voor iedereen die binnen het onderwijs werkt! De kans dat u goed bent opgeleid in de hersenwetenschap is klein en dat is jammer, want uw werk zou er een stuk leuker en uitdagender van worden. De hersenwetenschap raakt uw vakgebied namelijk recht in het hart.
Collegereeks: Breinkunde in het onderwijs
Het motto van deze collegereeks is ‘Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht’. Het biologisch gehalte wordt tijdens de reeks zo laag mogelijk gehouden en de toepasbaarheid zo hoog mogelijk. U krijgt les van topwetenschappers die een sterke link naar de onderwijspraktijk hebben.
Het programma
Is creativiteit aan te leren? Wat draagt het meest bij aan een geslaagde studie? Wat zijn de factoren die bepalend zijn voor zaken als: succes, geluk en vriendschappen? U krijgt op deze én andere vragen antwoord van 7 breinexperts:
1e college: 'What a difference a teacher makes' (prof. dr. René Diekstra)
2e college: Onthouden, vergeten en de capaciteit van het brein (prof. dr. Douwe Draaisma)
3e college: Bewust leren met het onbewuste (prof. dr. Ap Dijksterhuis)
4e college: Het creatieve brein (prof. dr. Erik Scherder)
5e college: Seksedifferentiatie en pubertijd (prof. dr. Dick Swaab)
6e college: Ontwikkeling- en leerstoornissen (dr. Jos Hendriksen)
7e college: 'Characterbuilding' (prof. dr. Margriet Sitskoorn)
Voor wie
De colleges zijn bedoeld voor iedereen met een passie voor leren. De deelnemers komen uiteraard uit het onderwijs, maar ook uit de sport- of muziekwereld. Deze reeks is zowel interessant voor
schoolleiders en onderwijsmanagers als trainers of docenten. De inzichten zullen u verbazen, soms
ontroeren en soms doen lachen. Het zal hoe dan ook iets in u losmaken en u zult zeker de vertaalslag maken naar uw dagelijkse praktijk.
Ga voor meer informatie naar FocusConferences.nl.
(Dit is een advertorial)