Op zaterdag 25 juni 2022 organiseert Java- en open source-specialist First8, onderdeel van IT-dienstverlener Conclusion, de vierde editie van Security4Teens. Tijdens het event maken tieners van twaalf tot en met zestien jaar kennis met onderwerpen zoals ethisch hacken, veilig social mediagebruik, privacy en security. Op deze manier wil First8 bewustzijn rondom digitale veiligheid vergroten én tieners enthousiast maken voor een carrière in de IT. Dat meldt First8.
Generatie Z groeit op met digitale hulpmiddelen en is enthousiaste gebruiker van IT. Tijdens het event leren tieners de risico’s kennen van de digitale wereld. In teams van drie personen en onder begeleiding van professionals gaan ze aan de slag met onder andere lockpicking, hacken, encryptie en social engineering. Ze moeten negen opdrachten oplossen door middel van het gebruik van een laptop en walkie talkies. Door kennis te maken met verschillende onderwerpen rondom digitale veiligheid, wil First8 werknemers van de toekomst nú al enthousiast maken voor het vakgebied. Dat is hard nodig om het tekort aan IT’ers af te vangen.
Gevaren van een slechte beveiliging
Robbert Waijenberg, directeur First8: “Als organisatie willen we bijdragen aan een veiligere maatschappij. Dat begint al bij tieners zo vroeg mogelijk kennis laten maken met de gevaren van een slechte beveiliging. Bij First8 zijn onze professionals dagelijks bezig met privacy en security. Deze kennis dragen we graag over op tieners. Ze zijn nu al fervent gebruiker van IT en de kans is groot dat ze hier later in hun werk ook mee te maken krijgen. Wij voelen ons verantwoordelijk om generatie Z voor te bereiden op wat er komt en we zijn trots dat we dat met Security4Teens kunnen doen.”
Event
Security4Teens vindt plaats op zaterdag 25 juni op het hoofdkantoor van Conclusion in Utrecht (Herculesplein 80). Het event begint om 10.30 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. Deelname is gratis, maar er zijn slechts 42 plaatsen beschikbaar. Aanmelden is verplicht en kan via: https://security4teens.nl/aanmelden/
Door: Nationale Onderwijsgids