Stroomstoring Linde College in Wolvega: leerlingen massaal naar huis gestuurd

Ondanks dat de schooldag al met de stroomstoring begon, kwamen de meer dan duizend leerlingen  van het Linde College in Wolvega gewoon opdagen. De hoop was dat ze alleen het eerste lesuur zouden missen, maar helaas duurde de stroomstoring dusdanig lang dat alle leerlingen toch naar huis zijn gestuurd. Inmiddels is het probleem alweer opgelost. Dit meldt Omrop Fryslan. 

Directeur Jan Osinga van het Linde College zegt dat het een lastig besluit was om alle leerlingen weer naar huis te laten gaan. Met name omdat onduidelijk was hoe lang de stroomstoring zou duren. Helaas bleek deze groter dan gedacht, waardoor iedereen toch weer weg werd gestuurd. “Met pijn in het hart, want we zijn een onderwijsinstelling. Maar veiligheid is voor ons belangrijker.” Hij doelt daarbij op donkere trappen en toiletten, waar ongelukken kunnen gebeuren. En omdat de klimaatbeheersing ook is uitgeschakeld, bestaat het risico op een CO2-vergiftiging.

Opstartprotocol

Na het naar huis sturen van de leerlingen, werd de stroom weer opgestart. De fout werd gevonden in een stroomhok buiten het gebouw. De leerlingen hoeven niet terug te komen, want het opstartprotocol voor de elektriciteit heeft nogal wat voeten in de aarde. Morgen is weer een reguliere schooldag.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky