Normal_hester-bijl-1320x660

Hester Bijl is opnieuw benoemd tot Rector magnificus van de Universiteit Leiden voor een tweede termijn van vier jaar, beginnend op 8 februari 2025. Tegelijkertijd is Annetje Ottow herbenoemd als voorzitter van het College van Bestuur. Dit meldt Unity.

Ab van der Touw, voorzitter van de Raad van Toezicht, prees de prestaties van Bijl, die sinds haar benoeming in 2021 significante vooruitgang heeft geboekt op gebieden zoals digitalisering van het onderwijs, de oprichting van het Teaching and Learning Center LLInC, het bevorderen van studentenwelzijn, en de ontwikkeling van de Europese universitaire alliantie Una Europa. Bijl heeft ook belangrijke stappen gezet in het programma Academia in Motion, dat focust op de erkenning en waardering van het wetenschappelijk personeel.

Van der Touw merkte ook op dat Ottow, sinds haar aanstelling, aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt in het aanpakken van een breed scala aan uitdagingen, waaronder internationale en regionale betrekkingen en sociale veiligheid.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer

Beeld: Universiteit Leiden