Nyenrode Business Universiteit heeft vanaf 1 november nieuwe CFO

Jolanda Lamse is vanaf 1 november 2024 de nieuwe chief financial officer (CFO) van Nyenrode Business Universiteit. Lamse heeft ervaring als CFO bij PwC, waar ze ook COO was. Van de 31 jaar die ze daar in dienst was, was ze 9 jaar lid van de raad van bestuur. Bij Nyenrode zal ze David Voetelink opvolgen. Dit meldt de universiteit. 

Als bestuurslid bij accountants- en adviesorganisatie PwC was ze onder meer verantwoordelijk voor HR, Risk & Quality en Operations en had ze bestuurlijke rollen in het Europese en wereldwijde netwerk van de organisatie.

Diepgaande kennis en brede ervaring

Voorzitter Petri Hofsté van Stichting Nyenrode laat weten blij te zijn met de komst van Lamse. “Zij brengt diepgaande kennis en brede ervaring op het gebied van finance, vastgoed, HR en ICT mee. Ook haar langjarige bestuurlijke ervaring verwelkomen wij zeer”, aldus Hofsté. Lamse laat op haar beurt weten ernaar uit te kijken een bijdrage te mogen leveren aan het begrip Nyenrode. “Het bedrijfsleven heeft goede business en accountancy opleidingen nodig en Nyenrode speelt daarin een vooraanstaande rol.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky