Radboud Universiteit plaatst kastjes op campus met sportmaterialen

Tussen de colleges door even voetballen? Of in je lunchpauze een potje badminton spelen? Het Radboud Sportcentrum is daarvoor niet meer de enige plek waar dit mogelijk is. Op de campus zelf staan sinds een aantal weken speciale sportboxen vol sport- en spelmaterialen. Dat meldt VOX.

Verspreid over de campus van de Radboud Universiteit zijn er vier sportboxen te vinden. Bij het Maria Montessorigebouw, naast het basketbalveld, vind je een sportbox met basketbalspullen erin.

Sport en cultuur 

De campus wil ervoor zorgen dat er meer mensen gaan bewegen en dat er meer sport en cultuur te vinden is. Joris Hermans, hoofd Radboud Sport & Cultuur, is dan ook al een geruime tijd met zijn missie bezig.  De campus biedt veel meer plekken om te sporten dan alleen in het sportcentrum.

Gebruik van de materialen 

Niet alleen studenten en medewerkers kunnen de spelmaterialen gebruiken. Ze zijn ook beschikbaar voor omwonenden en voorbijgangers. Het is wel de bedoeling dat eerst de Sportbox-app op je telefoon komt te staan, anders kan je geen box openen. Alle sportboxen die op de campus te vinden zijn, kunnen na registratie geopend worden.

Mochten er mensen nog ideeën hebben voor andere sportmogelijkheden op de campus, dan moeten ze dit laten weten, zegt Hermans.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk