Rechtenstudent RUG spiekte niet tijdens het tentamen

Student rechten Myrthe van der Voorst heeft tijdens haar tentamen niet gespiekt. De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) kan dat tenminste niet aantonen, zo zegt de Raad van State. Dat meldt RTV Noord.

Tijdens het tentamen had de 23-jarige student haar reader met wetteksten op tafel liggen. Op sommige tabbladen waren teksten te lezen. De RUG zegt dat dit niet mag en dat iedere student dit weet. Het tentamen werd ongeldig en haar reader werd in beslag genomen. Een herkansing was nog wel nodig voor Van der Voorst. De RUG was tevreden toen de studente op de herkansing een negen haalde.

Beslissing RUG 

Van der Voorst liet het daar niet bij zitten. Zij wil niet haar hele leven met de fraude geconfronteerd worden. Daarom stapte ze in mei van dit jaar naar de Raad van State. Die heeft de beslissing van de RUG tenietgedaan. Het aanbrengen van tabbladen in readers is niet echt een manier om te spieken tijdens tentamens, zo stelt De Raad van State.

Niet gespiekt 

De studente heeft niet meteen gespiekt als ze op de tabbladen wat steekwoorden heeft geschreven om dingen sneller op te zoeken. Nadat de reader tijdens het tentamen in beslag werd genomen, is deze nooit meer teruggevonden.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk