Kabinet houdt lezingen Palestijnse activist op Radboud Universiteit tegen

Mohammed Khatib, een Palestijnse activist, wordt geweerd uit Nederland. Minister van Weel van Justitie en Veiligheid laat hem niet toe in ons land omdat hij geweld tegen Israël zou verheerlijken en vergoelijken. Bovendien is zijn organisatie Samidoun voorstander van terroristische organisaties, stellen Van Weel en collega Faber van Asiel en Migratie. Dit melden RTL Nieuws en Vox Web.

Volgens journalisten van Vox Web staat Khatib bekend als haatprediker en antisemiet, maar is dit volgens wetenschappers van Situating Palestina vooral gebaseerd op islamofobie en anti-Palestijns racisme. De organisatie heeft Khatib uitgenodigd op de Radboud Universiteit om een reeks lezingen te houden over Palestijnse gevangen en in het gedetineerdensysteem in Israël.

Open brief studenten en werknemers

Niet alleen het kabinet ziet de komst van de activist niet zitten, ook een groep studenten en medewerkers zijn ertegen. Ze zijn van mening dat de komst van de “extremistische haatprediker” niets te maken heeft met het houden van een respectvol dialoog of de academische vrijheid, zo schrijven ze in een open brief.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky