Wat is er voor nodig om in 2050 alle wereldburgers te kunnen voeden? Grondstoffen zijn eindigen bodems raken uitgeput. Verlies van biodiversiteit raakt niet alleen de grondstof- en energieprijzen, maar heeft ook gevolgen voor onze economie.
Tijdens een unieke collegereeks gaan leden van de Taskforce Biodiversiteit en Natuurlijke Hulpbronnen in gesprek met studenten bedrijfskunde van de Erasmus Universiteit.
Rudy Rabbinge, professor Sustainable Development & Food Security en lid van de Taskforce spreekt over de noodzaak van biodiversiteit voor onze economie, voedselzekerheid en ontwikkeling.
Coreferent is ondernemer Lucas Simons, door het World Economic Forum uitgeroepen tot Young Global Leader 2011. Volgens hem verduurzamen bedrijven puur uit verlicht eigenbelang: "Bedrijven zien in dat grondstoffen eindig zijn, dat je bodems kunt uitputten."
De driedelige collegereeks is bedoeld voor studenten en Young Professionals die meer willen weten over de economische waarde van biodiversiteit. Duurzaamheidsthema's en in het bijzonder biodiversiteit zijn onderwerpen die bij bedrijfskunde niet dagelijks over tafel gaan.
"Hoewel het een thema is dat ver van ons afstaat, zien we ook dat dit binnen bedrijven een steeds belangrijkere rol gaat spelen", aldus de studievereniging STAR die deze reeks samen met de Taskforce biodiversiteit organiseert.
Klik hier voor meer informatie.