Leerlingen van Het College Weert hebben in twee maanden tijd treffende kunstobjecten gemaakt bij het thema Weert 600 jaar stad in de tekenlessen. Aan het kunstproject hebben leerlingen van de bovenbouw VWO meegedaan. Het project is een onderdeel van de kunstuitwisseling Art Spectrum. Op donderdag 22 mei is het eindresultaat van het project te zien in Het College. Om 15.15 uur maakt Lilian Creemers, initiatiefneemster van Art Spectrum en kunstenares, bekend wie de winnaars van het kunstproject zijn geworden. Tevens zal het environment kunstwerk worden onthuld.
NOG
Bekendmaking winnaars en onthulling environment kunstwerk Weert600
-De leerlingen onderzochten wat Weert voor hen betekende en welke Weerter blikvangers of evenementen ze belangrijk vonden. Van de ideeën hebben de leerlingen schetsen gemaakt, die ze later hebben uitgewerkt tot een kunstwerk. “Niet alleen het eindresultaat, maar ook het proces erna toe was belangrijk. De leerlingen moesten eerst nadenken en schetsen maken. Pas daarna mochten ze naar het eindproduct toe werken,” vertelt begeleidend tekendocent Mathilde Pil. Onder de eindresultaten bevinden zich verrassende schilderijen, tekeningen en collages. Bijvoorbeeld een schilderij met daarop een grijs landschap met een poort. Wie door de poort kijkt, ziet een groen landschap. Een verwijzing naar Weert als groenste stad van Europa 2013. Ook de Weerter vlaai inspireerde een aantal leerlingen, evenals Bospop.
Al werkend aan het kunstproject ontstond spontaan het idee om avatars op natuurstenen te maken. De leerlingen droegen op deze manier letterlijk hun een steentje bij aan het kunstproct Weert600. Een avatar is een representatie van jezelf in de virtuele of fantasiewereld. De leerlingen gingen op zoek naar een icoon van henzelf en brachten dat aan op kleine en grotere stenen. Alle stenen bij elkaar vormen samen een soort environment kunstwerk. Dit is een ruimtelijk kunstwerk dat is uitgestald in een speciaal daarvoor uitgekozen locatie. Het ‘stenen’ kunstwerk van de leerlingen van Het College krijgt een mooie plek op het schoolterrein.
© Nationale Onderwijsgids