Op donderdag 10 juni 2010 vindt bij het Instituut Financieel Economisch Management van de Hanzehogeschool Groningen -in samenwerking met PricewaterhouseCoopers- het evenement ‘HBO Talentenprijs editie Financieel Management' plaats. Aan het einde van dit evenement wordt het beste financiële hbo-team van Nederland gekozen.

Gedurende het evenement werken 150 talentvolle studenten van veertien Nederlandse hogescholen aan financiële vraagstukken. Meer dan 75% van de hogescholen met een financieel economische opleiding zijn vertegenwoordigd. Ook is er een Belgisch team aanwezig van de Katholieke Hogeschool uit Leuven.

Minister van Financiële Zaken Jan Kees de Jager opent de dag met een videoboodschap. Daarna gaan de studenten aan de slag. Ze krijgen vijf uur om in teams van vijf á zes personen aan vraagstukken van PricewaterhouseCoopers, Enrichment Technologie, GasTerra, APG en Rabobank te werken. Daarna presenteert elk team zijn oplossing van het vraagstuk in vijf minuten aan het bedrijf in kwestie. Het bedrijf bepaalt vervolgens welke oplossing van welk team het beste is. Alle bedrijfswinnaars worden vervolgens beoordeeld door een onafhankelijke jury.

De onafhankelijke jury bestaat uit verschillende mensen uit de financiële wereld. De voorzitter van de jury is Hidde van der Wal, lector Financieel Economisch Mangement in het Middenbedrijf (Hanzehogeschool Groningen). De andere leden van de jury zijn Christo Kalter (CFO Oad reizen), Seerp Leistra (partner bij Boer&Croon), Sietske Faber (directeur bij de provincie Groningen) en André Heezen (auteur voor Noordhoff uitgeverij).

De juryleden letten onder andere op de toepasbaarheid van de gekozen oplossing, de wijze waarop de studenten het probleem hebben geanalyseerd en de groepssamenwerking. Het team dat door de onafhankelijke jury gekozen wordt tot winnaar, mag zich ‘Het beste financiële hbo-team van Nederland' noemen.

Het programma, de deelnemende hogescholen en overige informatie is te vinden op www.hanze.nl/fem.