Steven Ortiz is er zeker van dat hij de enige scholier is die iedere dag met een 2000 Porsche Boxster S naar school rijdt. De 17-jarige Amerikaanse scholier heeft de sportwagen op een bijzondere manier verkregen. Hij begon twee jaar geleden met het omruilen van een oude mobiele telefoon voor een duurder model op de website Craigslist, een Amerikaanse variant van Marktplaats.nl.

Het duurdere model ruilde hij in een paar stappen om voor een i-Pod touch, vervolgens een crossmotor, een MacBook Pro en daarna een Toyota 4Runner. Uiteindelijk kon hij een Ford Bronco omruilen voor de Porsche. In totaal hoefde hij maar veertien keer te ruilen om bij de Porsche uit te komen.

Steven besteedt tussen de vijf en zes uur per dag aan het speuren naar goede deals op zijn I-phone. Het handelen zit hem in zijn bloed, want als zijn ouders een nieuwe wasmachine of droger nodig hadden, dan klopten ze aan bij Steven.

Steven Ortiz heeft net zijn rijbewijs.

De Canadees Kyle MacDonald deed het in 2005 nog wat beter dan Steven; MacDonald begon met een paperclip en eindigde met een boerderij van twee verdiepingen. De Canadees schreef vervolgens een bestseller over zijn succes.

© Nationale Onderwijsgids