AMSTERDAM (ANP) - VSBfonds trekt opnieuw geld uit voor leerlingen in het voortgezet onderwijs die kennis willen maken met cultuur. Jongeren die de vakken culturele en kunstzinnige vorming of klassieke culturele vorming volgen, krijgen eenmalig 10 euro tegoed op hun Cultuurkaart.

Daarmee kunnen ze betalen bij bioscopen, theaters en musea. In totaal stelt het particuliere vermogensfonds maximaal 2,2 miljoen euro beschikbaar.

Dat maakte een woordvoerster van CJP (Cultureel Jongeren Paspoort), de organisatie achter de Cultuurkaart, donderdag bekend. De afgelopen twee schooljaren trok VSBfonds ook al 10 euro uit per leerling. Dat was zo'n succes, dat dat nu opnieuw gebeurt.

CJP introduceerde de Cultuurkaart in 2008 in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Iedere leerling op de middelbare school krijgt er een. Er staat sowieso al 15 euro tegoed op, afkomstig van de overheid. Jongeren die de vakken culturele en kunstzinnige vorming of klassieke culturele vorming volgen, krijgen daar dus nog eens 10 euro bij.