Breda gaat verder met de inzet van zogenoemde combinatiefuncties onderwijs, sport en cultuur, maar breidt het aantal niet uit. De combinatiefunctionarissen kunnen in ieder geval tot en met 2011 hun werk blijven doen.

Uitbreiding van het bestaande aantal van 16 functies vindt het college niet verstandig, gelet op de huidige financiële situatie van de gemeente. In 2011 bekijkt het college opnieuw of uitbreiding alsnog mogelijk is.

In Breda werken bij verschillende organisaties combinatiefunctionarissen. Deze professionals vormen een brug tussen onderwijs, sport en cultuur en organiseren zowel binnen- als buitenschools een groot aantal sportieve en culturele activiteiten.

De combinatiefunctionarissen worden deels uit een rijksuitkering gefinancierd; de Gemeente Breda draagt het merendeel van de kosten. De rijksuitkering biedt nu de mogelijkheid om in Breda het aantal combinatiefuncties uit te breiden. Dit zou ook leiden tot meer kosten voor de gemeente, jaarlijks circa 320.000 euro.

Op dit moment vindt het college het niet verantwoord om zo'n nieuwe en structurele verplichting aan te gaan. Aanvragen voor nieuwe projecten worden daarom niet gehonoreerd.

© Nationale Onderwijsgids