FEIJENOORD - Het vmbo Zuiderpark en mbo Zadkine Zuid zitten straks samen in één gebouw. Vrijdag werd de eerste paal de grond in geslagen van de nieuwe 'Unielocatie' aan de Montessoriweg. Hiermee is het bouwen gestart in het Motorstraatgebied. De buurt gaat de komende jaren compleet op de schop.

De doorstroming van vmbo-leerlingen naar het mbo is al sinds jaar en dag een groot probleem. Veel scholieren kiezer ervoor om na het voortgezet onderwijs de schoolbankjes te verlaten. Door samen in een pand te gaan zitten, hopen de scholen dat leerlingen eenvoudiger doorstromen naar het mbo. 'De komst van deze schoollocatie betekent een concrete stap in het verbeteren van het opleidingsniveau in deze wijk', aldus woningcorporatie Vestia.

En daarmee is ook een begin gemaakt met de bouw in het Motorstraatgebied. In de buurt achter het Ikazia ziekenhuis worden de komende jaren diverse projecten uit de grond gestampt. Het gebied moet een springplank worden voor starters op de arbeidsmarkt en beginnende ondernemers.

'Alle voorzieningen waar jongeren behoefte aan hebben, zijn hier aanwezig', aldus ontwikkelaar Hart van Zuid.

Ook sluit het Motorstraatgebied straks beter aan bij de rest van Rotterdam Zuid. Nu ligt de buurt nog verscholen achter het Ikazia ziekenhuis en de drukke Strevensweg. Maar met een nieuwe voetgangersverbinding staan wandelaars binnen een mum van tijd in het winkelcentrum Zuidplein.

Bron: De Echo