NIJMEGEN – Het Flex College in Nijmegen, dat jaarlijks ongeveer 300 dreigende schooluitvallers in het reguliere voortgezet onderwijs en het roc opvangt, moet betere resultaten gaan boeken. Wethouder Henk Beerten van onderwijs vindt dat.

Beerten heeft eerder al een subsidie toegekend aan de vestigingen aan de Hatertseweg, Krekelstraat en Heyendaalseweg. Vooralsnog weigert de wethouder om afspraken te maken over een structurele subsidie. Eerst wil hij meer zicht krijgen op het ‘succes’ van de aanpak op het Flex College. Betrouwbare cijfers ontbreken vooralsnog.

De wethouder wil ook dat het reguliere voortgezet onderwijs de preventieve zorgstructuur verbetert. Overbelaste leerlingen moeten zoveel mogelijk worden opgevangen binnen het reguliere onderwijs. Dat is goedkoper; in het reguliere onderwijs kost een leerling 7.000 euro per jaar en op het Flex College tot 12.000 euro per jaar.

Op jaarbasis kost het Flex College ongeveer 6 miljoen euro. Het meeste geld komt van de gezamenlijke Nijmeegse schoolbesturen en het roc. De gemeente krijgt een aanzienlijk deel van haar bijdrage weer terug vanuit de Europese Unie.