Met zijn compositie Back in the days is Arjen Schipper een van de vier winnaars van de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) geworden, zo meldt het Fries Dagblad. Arjen zit in de vijfde klas van het havo op csg Bogerman in Sneek.

De achttienjarige saxofonist heeft een optreden tijdens het nieuwjaarsconcert van het NBE, morgen in het Concertgebouw in Amsterdam, gewonnen.

De weg naar het Concertgebouw begon op school, tijdens de muziekles van Anne Oosterhaven. 'Onze muziekdocent gaf ons de opdracht om een compositie te schrijven voor de wedstrijd van het NBE. Het thema was ‘Oud'. Volgens mij heeft hij die opdracht aan alle vijfdeklassers gegeven, want van de 132 inzendingen voor de wedstrijd kwamen er 65 van Bogerman", vertelt Arjen.

Na voorrondes wist de scholier uit Ysbrechtum met nog twee Friezen door te dringen tot de finale, vorige week in Almere, waar hij een van de vier winnaars was.

De saxofonist schreef het stuk in eerste instantie voor zijn band Mixtape, die jazz en hiphop speelt. ,,Ik wilde gewoon een vlot, pakkend stuk maken voor de band, met een vette rap en een dikke beat."

Inmiddels is het gearrangeerd voor het NBE en klaar om te worden uitgevoerd tijdens het nieuwjaarsconcert.

© Nationale Onderwijsgids