Normal_kwasten_kunst_schilder

Het voortgezet onderwijs is een nieuw kunstprogramma rijker: 'Kunstuur in de klas'. Gisteren is het programma gelanceerd op ARTtube.nl en Schooltv.nl. In twaalf korte video’s worden verschillende thema's over het kunstenaarschap en kunstenaarsbegrippen belicht door AVRO’s Kunstuur presentator Lucas De Man. Dit meldt de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS).

De onderwerpen sluiten aan bij de actuele thema’s van de eindexamens voor kunst- en cultuurvakken: Beweging (vmbo), Engagement (vwo), Schoonheid (havo), Massacultuur en Cultuur van het Moderne (Kunst Algemeen, havo/vwo). De video's belichten verschillende hoogtepunten uit de beeldende kunst, design, mode, fotografie en architectuur. Naast de video's worden kijktips en verdiepingsvragen gebruikt.
 
'Kunstuur in de Klas' is tot stand gekomen door een samenwerking tussen NTR Schooltv, ARTtube en AVRO's Kunstuur. De video's bestaan uit bewerkte delen van het programma Kunstuur van AVROTROS, aangevuld met fragmenten uit ARTtube video's.
 
Op de Cultuur en Onderwijsbeurs op 27 en 28 januari wordt het programma Kunstuur in de Klas gepresenteerd aan het onderwijs. 
 
© Nationale Onderwijsgids