Cabaretier Weijers geeft scholieren weer geluk met speciale masterclass
-
Het is hoog tijd dat de leerlingen van drie middelbare scholen uit Helmond weer proeven van het euforische gevoel van geluk. Althans, dat vinden schoolbesturen, de gemeente en het lokale theater Het Speelhuis in Helmond. Zij strikten cabaretier Guido Weijers voor het geven van 10 masterclasses over geluk, afgestemd op de belevingswereld van de scholieren en precies passend in één lesuur. Dit meldt het ED.
Voor scholieren uit de bovenbouw van de Helmondse scholen Jan van Brabant, het Dr.-Knippenbergcollege en het Carolus Borromeus staat binnenkort een bijzonder lesuur ingeroosterd: een masterclass Geluk, ontwikkeld en gegeven door cabaretier Guido Weijers. Lessen met een luchtige insteek, maar wel degelijk gebaseerd op feiten en wetenschap.
Een welkom extraatje, omdat de jeugd in de afgelopen corona-tijd ‘een deuk in de ontwikkeling heeft opgenomen,’ aldus theaterdirecteur Jochem Otten in het ED.
Verschillende vormen en spoedcursus
Weijers is al een aantal jaar bezig met het thema Geluk. Zo schreef hij er in 2017 een boek over en zijn de huidige lessen van Weijers gebaseerd op zijn eerdere toneelvoorstellingen over geluk. Ook is zijn verhaal beschikbaar in (te streamen) theatercolleges.
Kun je zelf alvast een lesje geluk gebruiken? Op het YouTube-kanaal van de cabaretier gaf hij eerder een spoedcursus geluk in 10 mini-lessen. Bekijk hier het 1e deel:
‘Heel leuk, zulke eisen om leesbaar te schrijven, maar op deze manier hebben we over twintig jaar geen instroom meer van nieuwe huisartsen!’ Het was een van de reacties die ik voorbij zag komen op het nieuwsbericht dat er nieuwe eisen komen voor scholieren, de zogeheten kerndoelen. Staatssecretaris van Primair en Voortgezet Onderwijs en Emancipa...
‘Thuiszitters vertellen ons waar het onderwijssysteem knelt’
Oudervereniging Balans trok in december 2024 de conclusie dat tienduizenden Nederlandse kinderen geen onderwijs krijgen terwijl ze daar wel recht op hebben. Het gaat om mee...
NOG
Video
In gesprek met Jelle Jolles over de lerende leerling en het tienerbrein