Normal_road-signs-and-vehicles-on-a-blue-background-2024-05-22-17-31-00-utc

Als locatiedirecteur Wim Sulimma van De Nieuwe Veste in Coevorden zich voorbereidt op zijn afscheid, benadrukt hij het belang van verkeersveiligheid rondom de toekomstige schoollocatie. Met zijn vertrek nadert, uit hij zijn zorgen over de veiligheid van de leerlingen die de nieuwe locatie op een bedrijventerrein zullen bezoeken.

"Slechts een week voor mijn vertrek, blijf ik benadrukken hoe cruciaal het is om de verkeersveiligheid rond de nieuwe schoollocatie te verbeteren," zegt Sulimma. "Onze leerlingen moeten veilig kunnen fietsen van en naar school, gezien de complexe verkeerssituatie rond het nieuwe gebouw op bedrijventerrein Holwert-Midden."

Complexe verkeerssituatie

De nieuwe locatie brengt verschillende uitdagingen met zich mee. Niet alleen ligt deze naast een treinspoor, maar de toegangswegen en het stadscentrum waar leerlingen doorheen moeten fietsen, voegen extra risico's toe aan hun dagelijkse route. "Het verkeersbeeld op een bedrijventerrein is significant anders dan rond de huidige locatie in een rustige woonwijk," legt Sulimma uit.

Gymlessen op afstand

Naast de zorg voor veiligheid op de weg, wijst Sulimma op de noodzaak voor goed geplande routes naar sporthal De Swaneburg, die enkele kilometers van de nieuwe school verwijderd is. "Met ongeveer duizend leerlingen die regelmatig voor gymlessen moeten fietsen, is het cruciaal dat ook deze routes veilig zijn."

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

De directeur benadrukt ook de bredere maatschappelijke verantwoordelijkheid van de school. "We moeten ervoor zorgen dat onze activiteiten geen overlast veroorzaken voor andere stadsbewoners. Het is essentieel dat iedereen profiteert van veilige en efficiënte verkeersstromen."

Toekomstplannen en -uitdagingen

Met een geplande opening van de nieuwe school in 2026-2027, hoopt Sulimma dat de gemeente snel actie onderneemt. Hij roept op tot een gezamenlijke inspanning om de verkeersveiligheid te garanderen voordat het schoolgebouw wordt geopend.

Nieuwe horizonnen

Terwijl Sulimma zich opmaakt om directeur te worden bij het Staring College, laat hij De Nieuwe Veste achter met de hoop dat de nieuwe directie en de gemeente Coevorden zijn oproep ter harte zullen nemen en zullen blijven samenwerken aan een veilige en positieve leeromgeving voor alle betrokkenen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer