Normal_group-of-elementary-students-having-pe-class-with-2023-11-27-05-04-52-utc

Het dak van de gymzalen van het Olympus College in Arnhem-Zuid is ingestort, wat leidt tot aanzienlijke financiële gevolgen. Niemand was aanwezig tijdens het incident, dat plaatsvond tijdens de kerstvakantie, veroorzaakt door extreme weersomstandigheden. Volgens een woordvoerder van Quadraam, de koepel waar de school onder valt, was er geen direct gevaar voor leerlingen of personeel. Dit meldt de Gelderlander.

Na een initiële inspectie bleken de gymzalen onveilig, waardoor ze direct gesloten werden. Een tijdelijke oplossing voor de sportlessen werd gevonden in het voormalige onderkomen van het Lorentz Lyceum. Echter, na de herfstvakantie moeten de leerlingen uitwijken naar sporthal Rijkerswoerd, omdat de tijdelijke locatie dan niet meer beschikbaar is.

Financiële impact en toekomstplannen

De schade aan de gymzalen wordt geschat op 800.000 euro, exclusief de kosten voor een nieuwe tijdelijke gymzaal die gepland staat voor het schooljaar 2025/2026. Wie precies voor deze kosten opdraait, is nog onderwerp van onderzoek.

Verantwoordelijkheden en preventieve maatregelen

Het beheer, onderhoud en herstel van schoolfaciliteiten, inclusief gymzalen, valt onder de verantwoordelijkheid van schoolbesturen. In reactie op het incident heeft de gemeente Arnhem scholen opgeroepen om hun daken extra te inspecteren om soortgelijke incidenten te voorkomen. Quadraam bevestigt dat al hun gebouwen veilig zijn en dat er regelmatig inspecties plaatsvinden.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer