Normal_children-draw-with-acrylic-paint-on-eco-bags-su-2023-11-27-04-55-00-utc

Het nieuwe schooljaar gaat weer van start in september. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden en te zorgen dat je alle spullen in huis hebt. Denk hierbij aan boeken, schriften, pennen en nog veel meer attributen die je nodig hebt tijdens school. Wellicht denk je nu: help, wat heb ik allemaal nodig!? Geen zorgen, hieronder vind je een checklist middelbare school. Hierdoor vergeet je niks voor komend schooljaar en ga je goed voorbereid de lessen in. Lees hieronder welke schoolbenodigdheden je nodig hebt voor de middelbare school! 

Checklist middelbare school: schriften, notitieblok en agenda

Op de middelbare school is het belangrijk om aantekeningen te maken in de les. Hierdoor kun je later jouw aantekeningen terug lezen en gemakkelijk leren voor de toetsen. Daarom is het belangrijk om schriften en notitieboeken aan te schaffen. Zorg ervoor dat je verschillende soorten hebt zoals lijnen en ruiten schriften. De lijnen zijn belangrijk voor talen en geschiedenis en de ruitjes voor wiskunde. De middelbare school is veel werk en goed opletten. Daarom is het handig om ook een agenda aan te schaffen voor het komende schooljaar. Hierin kun je bijhouden wat je huiswerk is, wanneer opdrachten af moeten en wanneer je een toets moet maken. 

Goed gevulde etui

Een etui is zeer handig op de middelbare school. Hier kun je alle attributen in kwijt om mee te schrijven of gummen. Zet dus zeker een etui op de checklist middelbare school. Daarnaast is het natuurlijk handig om je etui te vullen. Denk hierbij aan pennen (verschillende kleuren), potloden, gummen, puntenslijper, markeerstiften, kleurpotloden en stiften. 

Rekenmachine 

Op de middelbare school krijg je ook les in wiskunde. Daarvoor is het belangrijk om een geschikte en toegestane rekenmachine aan te schaffen. De rekenmachine mag absoluut niet ontbreken op de checklist middelbare school. Afhankelijk van het niveau, kan het zijn dat je een grafische rekenmachine nodig hebt. Check goed de richtlijnen omtrent een rekenmachine, niet alle soorten grafische rekenmachines zijn toegestaan. 

Overige attributen en materialen op de checklist middelbare school

Bovengenoemde spullen zijn erg belangrijk op de middelbare school. Toch zijn er nog enkele andere attributen die handig kunnen zijn gedurende het schooljaar. Denk hierbij aan mappen en tabbladen. Hier kun je alle losse papieren kwijt die je door het jaar heen verzamelt. Ook een snelhechter met een perforator kan makkelijk zijn om dezelfde reden. Een plakstift en een schaar zijn handig voor de creatieve vakken die je wellicht gaat volgen. Om je boeken netjes te houden, wordt er vaak van je verwacht dat je de boeken kaft. Doe je dit niet? Dan kan het zijn dat je geld moet betalen aan het eind van het jaar voor eventuele schade. Dat wil je natuurlijk voorkomen, kaften dus! 

Goed voorbereid naar school

Als je de hele checklist middelbare school in huis hebt, ben je bijna klaar voor het volgende schooljaar. Kijk nog even op de sectie middelbare school op de Nationale Onderwijsgids voor het laatste nieuws! Als je dat gedaan hebt, ben je helemaal klaar voor volgend schooljaar.