Ichthus College Dronten deelt te vroeg plannen voor nieuwbouw

Het Ichthus College uit Dronten was iets te vroeg met het melden dat de plannen voor de nieuwbouw door zouden gaan. Dat stond in een nieuwsbrief aan de ouders. Binnen drie jaar zou er met de bouw aan de Jupiterweg gestart worden. Het college van burgemeesters en wethouders bevestigde dit na vragen van het CDA. Dat meldt de Flevopost.

Het Ichthus College vierde onlangs een feestje in Kampen. Voor de zomervakantie vierden ze daar dat het gebouw waar de havo-, mavo- en vwo-leerlingen leskrijgen vernieuwd zou worden. De school schreef in de nieuwsbrief aan de ouders dat ze ervan overtuigd zijn dat de toekomst er mooi uitziet.

Plannen zijn nog niet definitief 

De CDA verbaasde zich over deze uitspraak. Het integrale huisvestingsplan voor het onderwijs uit 2023 laat namelijk zien dat het Ichthus College wel genoemd is bij de nieuwbouwplannen. Alleen zijn de plannen nog helemaal niet concreet en definitief.

Overleg 

Het Ichthus College is nog in overleg met de gemeente en het Almere College over de nieuwbouw en hoe dit gaat plaatsvinden. “Hoe het Ichthus College dit communiceert naar de ouders is ietwat onbezonnen.” Eind 2024 verwacht het college bij de gemeenteraad te komen met de plannen voor verschillende huisvestingsopgaven voor het voortgezet onderwijs.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk