Telefoonverbod op school? Speel dan in de pauze een spelletje

Vanaf het nieuwe schooljaar (2024-2025) is het gebruik van mobiele telefoons op alle basisscholen en het voorgezet onderwijs verboden. Dit verbod is ingevoerd om de concentratie en leerprestaties van leerlingen te verbeteren, maar hoe hou je pubers in de pauze tevreden zonder telefoon? 999 Games, de Nederlandse uitgever en distributeur van bord- en kaartspellen, weet hier het antwoord op, namelijk spelletjes. 

Het spelen van spelletjes tijdens de pauze of tussenuren op school bevordert de sociale interactie tussen leerlingen en versterkt de onderlinge band. In tegenstelling tot het gebruik van een telefoon, stimuleert een fysiek spelletje teamwork, communicatie en probleemoplossend denken. Het biedt ook een welkome afwisseling van schermtijd, waardoor leerlingen hun ogen rust kunnen geven en hun creatief denken kunnen versterken. Bovendien zorgt het voor een actieve en betrokken pauze, wat kan bijdragen aan een betere concentratie in de lessen daarna.

Gezondere schoolomgeving 

Het spelen van een spelletje draagt bij aan een gezondere schoolomgeving waarin leerlingen actiever en socialer zijn. Om deze reden heeft 999 Games een spelpakket samengesteld die door scholen besteld kan worden om zo hun leerlingen een vermakelijk en leerzaam alternatief op de telefoon te kunnen bieden. En geef toe, er is altijd tijd voor een spelletje, ook op school.

Sociale ontwikkeling 

"Wij zijn blij dat we scholen een alternatief kunnen bieden dat bijdraagt aan de sociale ontwikkeling en de creativiteit van leerlingen in de pauze en tijdens tussenuren stimuleert", zegt Charlie Hemmes, Marketing Manager bij 999 Games. Het pakket biedt een ruime keuze en bestaat uit 40 spellen die leerlingen gemakkelijk kunnen spelen. Enkele extra voordelen van het spelpakket op een rij:

  • Alle spellen zijn snel te spelen (max. duur 20 minuten).
  • De spellen zijn gemakkelijk te leren en er kan een speluitleg geraadpleegd worden.
  • Voorzien van een checklist van onderdelen.
  • Als er een kaart of onderdeel kwijt raakt, is het spel nog goed te spelen.
  • Naast een handleiding per spel wordt het pakket ook voorzien van een visuele speluitleg.
  • Bevat handige tips over hoe scholen het best met de spellen om kunnen gaan, waar de spellen het best te plaatsen zijn en hoe je scorevellen kan lamineren voor duurzaam gebruik.
  • Inclusief instructieblad voor scholen met extra informatie over onder andere het vervangen van onderdelen. 

Het spelpakket met 40 spellen zal 300 euro exclusief BTW kosten en is door scholen via deze pagina te bestellen.  

Door: Nationale Onderwijsgids