Start schooljaar voor Gomarus College een week uitgesteld door brand

Het Gomarus College uit Gorinchem kan nog niet van beginnen aan het nieuwe schooljaar. De lessen zijn een week uitgesteld vanwege de brand die afgelopen weekend in het gebouw woedde. Op de website van de scholengemeenschap staat een bericht over de lessen. Dat meldt Rijnmond.

Zondagmiddag 25 augustus brak er brand uit in een technische ruimte van het schoolgebouw. Vanwege de brand, maar ook door het blussen, is er veel rook- en waterschade ontstaan. Het was al duidelijk dat de school maandag 26 augustus en dinsdag 27 augustus dicht zou blijven, maar nu blijkt dat de sluiting toch langer gaat duren.

De hele week geen onderwijs 

“Deze week kan het onderwijs in Gorinchem niet doorgaan. Er is meer schade aangericht door de brand in het schoolgebouw dan eerst werd gedacht”, staat op de website van de scholengemeenschap.

Het schoolbestuur legt uit dat er ‘vitale technische installaties’ ernstig beschadigd zijn. Daardoor zijn een paar lokalen ook niet bruikbaar.

Elke dag een update

De school laat weten deze week elke dag rond 16.30 uur een update te plaatsen over hoe met de schoonmaakwerkzaamheden gaat.

Door: Nationale Onderwijsgids /Femke van Arendonk