Scholieren kunnen tijden niet meer aflezen van een analoge klok

Scholieren die te laat het lokaal binnenstappen omdat ze hun mobiele telefoon in hun kluisje moeten laten liggen. Het BC Broekhin in Roermond heeft last van dit probleem. Een aantal leerlingen kan namelijk niet klokkijken. Een digitale klok van hun mobiel is geen probleem, maar de ouderwetse analoge klok is een stuk lastiger. Dat meldt L1.

Vanwege het mobieltjesverbod konden leerlingen eerder al geen roosterwijzigingen meer zien. De school hing vervolgens digitale informatieschermen op met de laatste roosterwijzigingen. Dat probleem was dus snel verholpen, maar die van het klokkijken blijft bestaan.

'Hoe laat is het?' 

Leerlingen die niet doorhebben hoe de wijzers werken, komen in de les steevast te laat. Directrice Elianne Engelen geeft aan dat er een aantal leraren aan het begin van het schooljaar bij haar kwamen. Een leerling had namelijk tijdens de les aan de leraar gevraagd hoe laat het was. In het lokaal hangt een klok en de docent in kwestie verwees daarnaar voor het antwoord. Daarop antwoordde de leerling dat ze niet kon klokkijken. Leerlingen vragen in de pauze regelmatig aan de conciërge hoe laat het is.

Thuis aandacht aan besteden 

De school wil het probleem zelf graag oplossen. Op de digitale informatieschermen met de roosterwijzigingen erop, komt nu af en toe een digitale klok voorbij. Echter hangen de schermen niet overal in de school. De school heeft in een brief aan de ouders gevraagd of ze thuis aandacht willen besteden aan het klokkijken. Want op de middelbare school gaan ze dit hun leerlingen niet meer leren. “Dat is iets voor de basisschool.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk