Schoolkamp gaat niet door vanwege wolf op de Veluwe

School voor praktijkonderwijs De Baander in Amersfoort laat het schoolkamp voor de eerste- en tweedejaars niet doorgaan. Dit vanwege de mogelijke aanwezigheid van wolven bij het kampeerterrein. De school zou maandag 9 september met 75 leerlingen op weg gaan naar Harderwijk. Dat meldt de Stentor.

De middelbare school heeft de ouders en leerlingen vrijdagmiddag 6 september laten weten dat de eerste- en tweedejaars niet gaan kamperen. Directeur Marian Klomp laat weten dat de veiligheid van de leerlingen het allerbelangrijkste is. De leerlingen zouden namelijk op een plek verblijven waar onlangs een wolf is gezien.

Hondenlosloopgebied 

De Baander was namelijk van plan om in een scouttinggebouw aan de Strokelweg in Harderwijs te verblijven. Dat ligt vlak bij een hondenlosloopgebied. Niet zo lang geleden werd daar nog een kleine hond aangevallen door een wolf. Inmiddels is de hond overleden.

Alternatief schoolkamp 

Voor de leerlingen valt de beslissing om het kamp te annuleren zwaar. Omdat het schoolkamp op het allerlaatste moment is geannuleerd, zorgt De Baander voor een leuke week met allerlei activiteiten voor alle leerlingen. Het alternatieve schoolkamp start maandagochtend 9 september met een gezamenlijke lunch.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk