Scouting snapt weinig van annulering schoolkamp vanwege wolf

Het besluit van een Amersfoortse school om een kamp voor eerste- en tweedeklassers af te breken vanwege de wolft vindt scoutinggroep Ragay Redoz heel jammer. Andere groepsaccommodaties op de Veluwe snappen ook niets van dit besluit. Dat meldt de Stentor.

Het bestuur van de middelbare school vond het te gevaarlijk om de kinderen te laten spelen op de Veluwe. Verschillende incidenten rondom het Strokelbos zorgden voor dit besluit. De school kon geen garantie geven dat de leerlingen niets zou overkomen.

Volgens woordvoerder Maarten Roelofsen van de scouting hebben zij nog nooit een wolf in de omgeving gezien. Tijdens de zomer is er volgens Roelofsen sowieso weinig wild te bekennen omdat het erg druk is in de omgeving.

Omgaan met een wolf 

Zelf laat de scouting de bijeenkomsten op zaterdag gewoon doorgaan. De ouders hebben onlangs wel informatie gekregen over hoe de kinderen leren omgaan met de wolf in hun omgeving. Net zoals ze met wilde zwijnen omgaan, niet gillen en rennen, zegt Roelofsen.

Angst 

Hij is bang dat de kampafzegging van de school uit Amersfoort meer angst teweegbrengt. Maar de annulering van de school lijkt eenmalig. Meerdere groepsaccommodaties in de omgeving zeggen nog geen afzeggingen te hebben gehad.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk