Leerlingen voortgezet onderwijs kunnen meedoen aan goIT STEAM Cup Challenge

Geef jongeren een vliegende start in technologie en samenwerking met de goIT STEAM Cup Challenge 2024-2025. Dé wedstrijd die leerlingen uit het voortgezet onderwijs op landelijk niveau uitdaagt om impactvolle oplossingen te bedenken. Deze innovatieve uitdaging biedt leerlingen de kans om 21e-eeuwse vaardigheden te ontwikkelen en kennis te maken met STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics). Met het thema "All Together Now" worden leerlingen gestimuleerd om samen te werken aan maatschappelijke vraagstukken. Dit evenement inspireert niet alleen jonge talenten om hun creativiteit en technische kennis te benutten, maar versterkt ook teamgeest en probleemoplossend vermogen. Dat meldt Breens Network. 

De goIT STEAM Cup Challenge is een spannende wedstrijd die leerlingen uit het voortgezet onderwijs de kans biedt om te ervaren wat er in een professionele werkomgeving van hen gevraagd wordt. Ze werken met de Micro;bit in teamverband aan een oplossing rondom een thema waarin ze hun creativiteit volop kwijt kunnen. De Micro;bit is een multifunctionele minicomputer die je eenvoudig kunt programmeren.

Geweldige kans 

Door het werken met de Micro;bit, het toepassen van 21-eeuwse vaardigheden en het nadenken over hoe we van de wereld een betere plek kunnen maken vormt de goIT STEAM Cup Challenge een geweldige kans voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Via de kennismaking met STEAM, het bedenken van een oplossing voor een probleem, het samenwerken in teams en het presenteren van een gemaakt prototype aan een jury biedt deze competitie een waardevolle ervaring om nooit te vergeten. Een kickstart voor de carrière van leerlingen.

Het thema van de editie 2024-2025 is 'All Together Now'. Dit is een onderwerp dat centraal staat in de hedendaagse samenleving. We hebben elkaar nodig om problemen op te lossen en elkaar te helpen. Of dit nu gaat over het samenbrengen van mensen van verschillende culturen, leeftijden of andere verschillen of het gezamenlijk oplossen van problemen. Help jij mee met het verbeteren van de wereld in teken van duurzaamheid, saamhorigheid en gezondheid via de goIT STEAM Cup Challenge?

Prijsuitreiking 

De grote finale wordt afgesloten met een prijsuitreiking. Zo gaan er drie winnende teams naar huis met een prijs. Er worden bekers uitgedeeld aan de algehele winnaar, het team met de beste presentatie en het team met de meest creatieve oplossing. De algehele winnaars mogen naast het naar huis nemen van de beker ook uitkijken naar een dagje in het pretpark Walibi in Biddinghuizen, Flevoland.

Inschrijving 

Scholen doen er goed aan om hun klassen of teams in te schrijven voor 1 december 2024, uiterlijk 12 december, want 19 december dit jaar is de laatste trainingsdag voor docenten om uitleg aan leerlingen te leren geven over hoe te werken met de Micro;bit.

Door: Nationale Onderwijsgids