Meesterbaan ziet veel minder onderwijsvacatures dan jaar eerder

In vergelijking met vorig jaar heeft vacaturewebsite Meesterbaan dit jaar veel minder vacatures uitstaan voor docenten. Juli laat zelfs een verschil zien van -43 procent. Het vermoeden bestaat dat scholen het door corona simpelweg te druk hadden met andere zaken. Dit meldt de Algemeen Onderwijsbond (AOb).

Meesterbaan vergeleek, op verzoek van het Onderwijsblad van de AOb, de nieuwgeplaatste onderwijsvacatures van april, mei en juli van dit jaar en vorig jaar. Dit bracht grote verschillen aan het licht. Waren er in april nog 12 procent minder onderwijsvacatures, in mei liep dit op naar 30 procent. Juli spande de kroon met 988 minder onderwijsvacatures in 2020, een verschil van 43 procent.  
 
Tim Roos, accountmanager voor Meesterbaan, zegt nog geen officiële verklaring te hebben voor de forse daling van het aantal vacatures. Wel vermoedt hij dat corona een onzekere situatie met zich meebrengt, “waardoor de prioriteit niet meer lag bij het werven van nieuwe leerkrachten. Scholen waren simpelweg te druk met andere zaken.” 
 
Door: Nationale Onderwijsgids