Johan Vlemmix en Lucille Werner geven digitaal gastles aan basisscholieren

Johan Vlemmix, Lucille Werner, Renske Leijten en tientallen andere politici-in-spe geven de komende week digitale gastlessen aan leerlingen in het basisonderwijs. Zij zullen tijdens de sessies de standpunten van hun politieke partij toelichten en uitleggen waarom democratie belangrijk is.

Dat heeft Online Gastles, dat vaker BN'ers en topsporters vraagt voor gastlessen, dinsdag bekendgemaakt. Volgens de organisatie is er veel animo voor de 'verkiezingslessen'; in totaal gaan meer dan 15.000 leerlingen een sessie met een verkiesbare politicus bijwonen.

Vlemmix deed al een aantal keren aan de verkiezingen mee met zijn Feestpartij. Hij gaat de leerlingen uitleggen waarom hun ouders, als hij de Kamer wordt gekozen, 10.000 euro gaan krijgen. Lucille Werner staat op de lijst voor het CDA. Renske Leijten van de SP was een van de twee politici die in de Tweede Kamer de Toeslagenaffaire onder de aandacht bleef brengen.

De eerste politieke les vond dinsdag plaats en werd verzorgd door Lisa Westerveld (GroenLinks) en oud-schaatskampioen Jochem Uytdehaage.

Door: ANP