Kinderfietsenplan ANWB wil dat elk kind op de fiets naar school kan

Verschillende gemeenten, waaronder de gemeente Den Haag, gaan van 20 april tot en met 30 mei 2021 zo veel mogelijk niet gebruikte kinderfietsen inzamelen (verzamelen). De inzamelactie is een onderdeel van het Kinderfietsenplan van de ANWB. Dit plan zorgt ervoor dat ieder kind op de fiets naar school kan. Dit meldt de gemeente Den Haag.

1 op de 9 kinderen in Nederland heeft geen eigen fiets. Het is belangrijk dat ieder kind op de fiets naar school, vriendjes, sport of een andere activiteit kan gaan. Daarom is er het ANWB Kinderfietsenplan. Fietsen voor kinderen vanaf 8 jaar worden ingezameld, omdat dat vaak de leeftijd is waarop kinderen wat meer zelfstandig in het verkeer gaan bewegen en hun wereld groter gaat worden. Daarnaast hebben kinderen die de overstap naar de middelbare school maken de speciale aandacht. 
 

Samenwerking

Voor het Kinderfietsenplan werkt de gemeente Den Haag samen met een groot aantal partners in de stad. Denkt u daarbij aan Stichting Leren Doen, Stichting Leergeld, Voedselbank, Ooievaarspas, Breed Actief, de Fietsburgemeester en Stichting Welzijn.
 

Fietsen opknappen

Stichting Leren Doen knapt de fietsen op. De opgeknapte fietsen voldoen aan alle voorwaarden van een veilige fiets. Kinderen kunnen bij Leren Doen ook hun fiets laten onderhouden. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids